Dialog intre Corneliu Irimia si Sorin Lucaci prilejuit de apariția la Editura Herald (2022), în colecția Psihoterapia, a cărții: „Rușinea -Vocea, experiența și vindecarea rușinii în procesul terapeutic”, editata de Gabriela Deniz.
Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitică din Bucureşti (ACPPB), membru plin al Federatiei Europene de Psihoterapie Psihanalitica, este o asociaţie profesională înfiinţată în anul 2005 şi acreditată de către Colegiul Psihologilor din România pentru a realiza formarea psihoterapeuţilor cu orientare psihanalitică precum si a psihologilor în consiliere psihologică (cu orientare psihodinamică). Asociatia a realizat, pana in prezent, formarea de baza, post-universitara, a peste 500 de cursanți.
Centrul SELF – Bucuresti
Centru de Consiliere si Psihoterapie
Centru de formare continua pentru psihologi
Sistemele Familiei Interioare (Internal Family Systems – IFS) este o forma de psihoterapie si dezvoltare personala fondata de Richard Schwartz. IFS este un instrument de transformare care concepe fiinta umana ca un sistem de parti interioare protective si ranite, parti conduse de Sinele central. Mintea este in mod natural multipla, intr-un sens pozitiv. IFS este o forma de psihoterapie care ii ajuta pe oameni sa se transforme prin accesarea si vindecarea partilor protective si a celor ranite. Aceasta se realizeaza prin accesarea Sinelui adevarat al fiecarei persoane si, pornind de la acest nucleu, are loc intelegerea si vindecarea partilor interioare.
IFS este mai mult decat o forma de psihoterapie. Este o modalitate de a intelege relatiile personale si a-si trai viata dinspre Sinele Autentic. Profesionisti din diferite domenii (psihoterapie, consiliere, psihologie clinica, pedagogie, asistenta sociala, coaching, etc) isi pot ghida munca utilizand IFS.
Institututul de Psihoterapie Dinamica Accelerata Experientiala (Accelerated Experiential Dynamic Psychotherapy – AEDP)
AEDP este o forma de psihoterapie fondata de psihologul, autorul, cercetatorul Diana Fosha si care isi propune sa reduca suferinta pacientilor prin elaborarea emotiilor asociate cu trauma psihologica in modalitati care duc la experiente relationale si emotionale corective. Cheia pentru actiunea terapeutica a AEDP este anularea singuratatii (undoing aloneness) si crearea unei relatii terapeutice experimentate ca baza de siguranta si in care vindecarea transformationala poate avea loc.
Federatia Europeana de Psihoterapie Psihanalitica este o organizatie care reuneste asociatii nationale de psihoterapie psihanalitica pentru adulti, copii & adolescenti, cuplu & familie, grupuri, asociatii care impartasesc obiectivele EFPP.